Dar, combinate, cele două substanțe au dat rate de supraviețuire cuprinse între 65% și 80%

Dar, combinate, cele două substanțe au dat rate de supraviețuire cuprinse între 65% și 80%

El a recunoscut că efectul aparent mai mare al radioterapiei ganglionare mamare interne la cei cu o sarcină scăzută a bolii pozitive a nodului este contrar a ceea ce mulți s-ar fi așteptat.

Motivul poate fi faptul că femeile cu risc mai mare de a avea o sarcină pozitivă la nod mai mare beneficiază mai mult de chimioterapie, a explicat Olson. Radiația este mai asemănătoare cu intervenția chirurgicală în sensul că are doar un efect local și, prin urmare, va avea cel mai mare efect pentru cei cu boală mai localizată, a adăugat el.

Grupul său a recunoscut că studiul a avut o scurtă urmărire de 6,2 ani, fără date de toxicitate și potențial volum insuficient al nodului mamar intern.

De asemenea, testarea pentru a confirma un beneficiu semnificativ al iradierii nodului mamar intern pentru femeile cu unu până la trei noduri pozitive ar necesita un studiu de 8.000 de pacienți, faza III, bazat pe diferența de 3% observată în studiul de registru.

Dezvăluiri

Cercetătorii au raportat că nu au dezvăluit conflicte de interese.

Fowble a raportat că nu are conflicte de interese de dezvăluit.

Kuske a raportat consultanță sau consiliere pentru Nucletron.

Sursa primara

Simpozionul multidisciplinar privind cancerul de sân

Referință sursă: Olson RA și colab "Impactul includerii nodului mamar intern în volumul tratamentului cu radiații asupra rezultatelor pacienților cu cancer de sân tratați cu radiații locoregionale după șase ani de urmărire" MBCS 2011; Rezumat 81.

BUDAPEST – Un nou accent pus pe imagistica multimodală va marca reuniunea anuală a Asociației Europene de Ecocardiografie care începe aici săptămâna aceasta, dar buzz-ul se concentrează pe modul în care aceste tehnici pot fi utilizate în bolile cardiace valvulare.

"Acum trăim într-o lume multimodală," James Thomas, MD, de la Cleveland Clinic și președinte al Societății Americane de Ecocardiografie, notează în acest raport exclusiv de previzualizare On the Scene.

Conferința include acum sesiuni despre RMN, CT și imagistica nucleară, dar "aroma dominantă va fi în continuare ecocardiografia acolo," Thomas i-a spus lui MedPage Today scriitorul principal al personalului Crystal Phend.

Un accent major va fi boala cardiacă valvulară, care constată schimbări rapide în tratament și imagistica necesară pentru a o susține pe măsură ce cardiologia intervențională se mută în înlocuirea și repararea valvei aortice și mitrale.

"Există o sinergie imensă între ceea ce se întâmplă în ecocardiografie și ceea ce se întâmplă în lumea intervențională," Subliniază Thomas. "În special, ecocardiografia este acum chemată să ofere îndrumări în timp real pentru o mulțime de intervenții structurale ale valvei."

O altă zonă fierbinte va fi imagistica tulpinii ventriculare stângi, inclusiv controversele legate de problemele de măsurare și valoarea acesteia în monitorizarea impactului cardiac al tratamentului cancerului, a adăugat el.

Double Whammy for Radiation Poisoning

Există doar o mână de agenți care au vreun beneficiu în cazurile de otrăvire cu radiații și trebuie să li se administreze la scurt timp după expunere, făcându-i improprii pentru răspunsul la dezastre. Dar o combinație între o proteină naturală și un antibiotic – administrată la 24 de ore după o expunere de obicei fatală – pare să reducă dramatic riscul de deces, cel puțin la șoareci, potrivit cercetătorilor conduși de Eva Guinan, MD, de la Dana-Farber Cancer Institutul din Boston.

Proteina utilizată în experimente este o versiune sintetică a proteinei bactericide / care crește permeabilitatea sau BPI, care se găsește atât la oameni, cât și la șoareci și ajută la combaterea endotoxemiei asociate cu otrăvirea cu radiații, au raportat cercetătorii în Science Translational Medicine.

Singură, proteina a avut un efect redus sau deloc asupra mortalității murine după o doză de radiație de obicei fatală. Antibioticul, o fluorochinolonă, s-a descurcat puțin mai bine. Dar, combinate, cele două substanțe au dat rate de supraviețuire cuprinse între 65% și 80%. Siguranța celor două substanțe este bine stabilită, au observat cercetătorii, dar este necesară o explorare suplimentară pentru a vedea dacă beneficiul este similar la oameni.

"Nu ar fi lipsit de etică studierea acestor medicamente la oameni în termeni de atenuare a radiațiilor letale adevărate," Guinan a declarat pentru MedPage Today într-un e-mail. Dar comparațiile în cadrul sistemelor de modelare animală, a spus ea, ar putea "permite o anumită comparație a abordărilor în ceea ce privește efectul de supraviețuire."

— DOMNIȘOARĂ.

Sprayul poate ajuta tumorile toporului

Identificarea tumorilor minuscule și a granițelor dintre țesutul malign și cel normal ar putea fi o pulverizare, dacă o sondă moleculară de investigație se extinde.

Cercetătorii de la Universitatea din Tokyo și de la Institutele Naționale de Sănătate au raportat că un compus de imagistică fluorescentă prin pulverizare, verde-gamma-glutamil hidroximetil rodamină, a discriminat cu succes între celulele canceroase și celulele normale in vitro și la modelele de șoarece.

Compusul este scindat de gamma-glutamiltranspeptidază, care în general nu este prezentă în celulele sănătoase, dar este supraexprimată în mai multe tipuri de cancer. Când enzima și-a făcut treaba, rezultatul este o strălucire verde moale.

Scriind în Science Translational Medicine, cercetătorii au spus că sonda "ar putea ajuta chirurgii să detecteze mici noduli canceroși pentru o biopsie exactă și rezecția tumorii, delimitând marginile tumorilor pentru îndepărtarea completă și confirmând lipsa unei tumori reziduale."

— J.G.

Toate valvele fiind inegale …

Supapele inimii sunt asimetrice în mod natural, totuși supapele mecanice sunt, în general, simetrice ca design. Această discordanță între carne și mașină perturbă fluxul de sânge, potrivit mecanicianului fluidelor, Marija Vukicevic, dr., De la Universitatea Clemson.

Cele două pliante ale valvei mitrale, de exemplu, variază în mărime cu până la 70%. Această varianță permite sângelui să traverseze de-a lungul peretelui lateral al ventriculului stâng, unde ia o întorsătură lină și creează un vortex care îl redirecționează către aortă, au raportat Vukicevic și colegii săi la întâlnirea Institutului American de Fizică a Dinamicii Fluidelor din Baltimore .

Cercetătorii au testat un prototip asimetric din aluminiu, cu pliante inegale și orificiu în formă de D. Ei au descoperit că a produs modele de curgere și proprietăți energetice apropiate de cele găsite la subiecții sănătoși.

"Astfel, pauza simetriei în proteză mitrală standard cu bi-prospect mitrală, cel puțin din punct de vedere al dinamicii fluidelor, merită să fie luată în considerare pentru proiectarea supapelor mitrale cardiace pentru înlocuirea valvei mitrale," au încheiat.

— C.K.

Captain America of the Mouse World

Cercetătorii care lucrează la nivel molecular au găsit o modalitate de a oferi șoarecilor mai multă forță și rezistență prin suprimarea unui regulator al genomului care inhibă creșterea musculară – corepressor 1 al receptorului nuclear (NCoR1).

Prin eliminarea efectelor NCoR1, Johan Auwerx, de la École Polytechnique Fédérale de Lausanne din Elveția, și colegii au creat șoareci care alergau mai repede și mai mult înainte de a obosi. Animalele au avut, de asemenea, o toleranță mai bună la frig.

Examinarea microscopică a arătat că mușchii erau mai densi și mai mari și conțineau un număr mai mare de mitocondrii.

Rezultate similare au fost obținute la nematode, după cum au raportat cercetătorii în Cell.

Auwerx și colegii săi au început să exploreze suprimarea farmacologică a NCoR1, care ar putea avea implicații terapeutice potențiale la om.

"Acest lucru ar putea fi folosit pentru a combate slăbiciunea musculară la vârstnici, ceea ce duce la căderi și contribuie la spitalizare," A spus Auwerx într-un comunicat. "În plus, credem că acest lucru ar putea fi folosit ca bază pentru dezvoltarea unui tratament pentru distrofia musculară genetică."

— T.N.

Un pumn unu-doi pentru tumorile cerebrale

Radiația este o parte standard a tratamentului pentru glioblastom, deși încetinește regresul doar după intervenția chirurgicală. Dar cercetătorii germani au descoperit o modalitate de a spori acest efect prin adăugarea unui compus nou care blochează un factor de creștere utilizat puternic de celulele glioblastomului.

Agentul, cunoscut deocamdată sub numele de LY2109761, întrerupe semnalizarea factorului de creștere beta transformant (TGF-beta), a raportat grupul în Cancer Research.

Când a fost testată pe celule umane de glioblastom la șoareci, combinația dintre TGF-beta-blocant și radiații a redus creșterea tumorii, invazivitatea și angiogeneza și, de asemenea, a stimulat supraviețuirea în comparație cu radiația singură.

Un studiu clinic multicentric este acum în curs pentru a vedea dacă abordarea combinată va ajuta pacienții cu glioblastom, așa cum a făcut șoarecii.

— C.P.

Cum combate Tylenol durerea

La mai bine de 100 de ani de la descoperirea acetaminofenului, un grup de cercetători condus de Stuart Bevan de la King’s College din Londra a identificat mecanisme moleculare care stau la baza proprietăților analgezice ale medicamentului.

Ei au observat că, atunci când șoarecilor li s-a administrat acetaminofen, timpul lor de reacție la un test cu placă fierbinte a fost întârziat, demonstrând un efect analgezic. Dar când medicamentul a fost administrat șoarecilor cărora le lipsea o proteină cunoscută sub numele de TRPA1 găsită pe suprafața celulelor nervoase, nu a avut niciun efect.

Într-o serie de experimente, cercetătorii au identificat apoi doi metaboliți ai acetaminofenului – N-acetil-p-benzoquinonă imină și p-benzoquinonă – care erau prezenți în coloana vertebrală a animalelor, ca fiind responsabili de blocarea centrală a stimulării durerii. Acești metaboliți au activat TRPA1 prin modularea activității canalelor de calciu și sodiu cu tensiune, rezultând în inhibarea transmisiilor sinaptice, a raportat grupul Bevan în Nature Communications.

"Studiind farmacologia [acetaminofenului], am dezvăluit un nou mecanism anti-nociceptiv, condus de activarea TRPA1 în măduva spinării, care ar putea fi explorat pentru dezvoltarea de noi analgezice," ei au scris.

— N.W.

SAN FRANCISCO – Radiațiile cu fascicul extern sunt cele mai toxice și mai scumpe dintre tratamentele obișnuite pentru https://harmoniqhealth.com/ro/urotrin/ cancerul de prostată pe termen lung, a sugerat un studiu de registru național.

Deși este unul dintre cele mai frecvente tratamente pentru pacienții Medicare cu cancer de prostată, radiațiile cu fascicul extern au prezentat cel mai mare risc cumulativ de 16 ani de probleme gastro-intestinale și genito-urinare grave în comparație cu intervenția chirurgicală și brahiterapia, Jay Ciezki, MD, de la Cleveland Clinic și colegii săi găsite.

Puncte de actiune

Acest studiu a fost publicat ca rezumat și prezentat la o conferință. Aceste date și concluzii ar trebui considerate preliminare până la publicarea într-un jurnal evaluat de experți. Acest studiu a comparat prostatectomia, radioterapia externă și brahiterapia la pacienții cu cancer de prostată cu vârsta de 65 de ani sau peste și a constatat că radiația externă cu fascicul are cel mai mare risc cumulat pe 16 ani. a problemelor gastrointestinale și genito-urinare grave.

Radiația externă a fasciculului costă, de asemenea, de două ori mai mult decât oricare dintre celelalte tratamente atunci când se adaugă tratamentul inițial plus gestionarea complicațiilor, a raportat el într-un briefing de presă înainte de prezentarea la Simpozionul pentru cancerul genito-urinar aici.